Hitta det rätta fritidshuset

Jämför erbjudanden och skapa ditt drömboende.

Jämför tillverkare av fritidshus

Många kan förverkliga din dröm om att bygga ett eget fritidshus, men vem gör det bäst och mest prisvärt?

Att uppföra ett eget fritidshus är ett stort projekt och därför är det viktigt att noga jämföra alternativen innan du bestämmer dig. På Hus.nu fyller du i dina behov och får enkelt kontakt med de husleverantörer som kan erbjuda totalentreprenad och nyckelfärdiga lösningar.

När du fyller i formuläret väljer vi ut maximalt fem hustillverkare som vill hjälpa dig. På så sätt kommer du enkelt igång med fritidshus-drömmen. Jämför deras husmodeller och erbjudanden. Det är helt gratis att använda Hus.nu och du binder dig inte till något.

Fyll i formuläret nu

Tips inför att välja hustillverkare

Att bygga ett eget fritidshus är en stor investering, inte bara ekonomiskt. Du vill skapa ett smultronställe som kommer att påverka hela familjens liv.

Låt det därför ta tid. Besök den aktuella tomten, undersök närområdet, titta i huskataloger, prata med människor som har byggt i området. Involvera alla i familjen, ta emot råd och tips, diskutera med hustillverkarna.

De rätta besluten kommer att växa fram stegvis, men för att undvika att låsa dig bör du kontakta flera olika hustillverkare som är intresserade av att bygga åt dig. Det är en fördel om de har erfarenhet av området. När du tar reda på hur deras upplägg ser ut och skiljer sig från varandra lär du dig också mer om processen.

Genom att jämföra olika hustillverkare får du reda på vad som är rimliga kostnader och får ett bättre grepp om byggprocessen. Om du fyller i formuläret får du kontakt med upp till fem hustillverkare som är verksamma där du vill bygga och som har möjlighet att genomföra projektet. De vet att de konkurrerar med varandra och kommer därför att ge dig sina bästa erbjudanden.

Jämför erbjudanden på nyckelfärdiga fritidshus

Att tänka på när du ska bygga fritidshus

Det finns olika vägar att gå för att drömmen om ett sommarhus eller en fjällstuga ska bli sann. Alla börjar med en tomt, och en sådan kan du komma över genom privata eller kommunala avstyckningar. De stora hustillverkarna brukar också kunna erbjuda tomter och på så sätt ge dig både tomt och hus i ett paket.

När det gäller själva husbygget brukar man skilja på olika typer av entreprenad. Den mest populära och enklaste formen är totalentreprenad. Då skriver man ett kontrakt med hustillverkaren som sedan löser allt. Från markarbeten och inkoppling av el till målning och montering av köksluckor. Du kan i princip få en nyckel när allt är klart och färdigbesiktigat och börja bo. Därför kallar man det ibland nyckelfärdigt. Det kan dock skilja sig mellan olika husföretag hur mycket som ingår i en totalentreprenad.

En liknande form av entreprenad är generalentreprenad. Det innebär att du skriver ett kontrakt med både hustillverkaren och en fristående generalentreprenör som sedan leder själva bygget och skaffar underentreprenörer.

Du kan också själv ta huvudansvaret och vara den som skaffar in alla underentreprenörer och leder bygget, samtidigt som du använder dig av hustillverkarens moduler. Detta kallas för delad entreprenad.

Genom att diskutera med flera hustillverkare får du en bra bild av vad som ingår och vad som krävs för att förverkliga fritidshuset.

Fyll i formuläret nu