skandinaviskt vardagsrum med utsikt mot sjö

Artiklar om nyckelfärdiga hus

Här samlar vi artiklar med information för dig som vill bygga nyckelfärdigt. Flera kommer snart!

Litet attefallshus i trä med skog i bakgrunden.
Bygga nyckelfärdigt – 10 grundläggande tips

Att bygga nyckelfärdigt med totalentreprenad är en trygg lösning, men det gäller att hitta rätt hustillverkare. Här tipsar vi om saker att tänka på när du ska skapa ditt framtida boende på ett bra och prisvärt sätt.

Ungt par bär in flyttkartonger i nybyggt hus.
Vad kostar ett nyckelfärdigt hus?

Priserna för nyckelfärdiga hus varierar stort – från omkring 13 000 upp till 25 000 kronor/m2. I den här artikeln sammanställer vi jämförspriser för olika hus och faktorer som påverkar slutkostnaden.

Totalentreprenad – så fungerar det

Har du bestämt dig för att bygga hus? Då är nästa steg att välja rätt entreprenadform. I denna artikel reder vi ut vad totalentreprenad innebär och vilka fördelar och nackdelar som finns med denna typ av entreprenad.

Utförandeentreprenad – så fungerar det

Ett av de första stegen när du ska bygga hus är att välja entreprenadform. I denna artikel reder vi ut vad utförandeentreprenad innebär, vilka fördelar och nackdelar som finns och hur det skiljer sig från totalentreprenad.

Generalentreprenad – så fungerar det

Generalentreprenad är en upphandlingsform som reglerar ansvaret mellan beställare och entreprenörer i byggprojekt. Denna artikel förklarar vad generalentreprenad innebär dess för- och nackdelar.

Delad entreprenad – så fungerar det

Delad entreprenad reglerar ansvaret mellan beställare och entreprenörer i byggprojekt. Denna artikel förklarar vad delad entreprenad innebär och viktiga saker att tänka på när du väljer att bygga med delad entreprenad.

Allt du behöver veta om bygglov – 10 vanliga frågor och svar

Om du vill bygga nytt på din tomt behöver du i de allra flesta fall bygglov. I den här artikeln svarar vi på några vanliga frågor om bygglov, när du behöver det och hur du går tillväga för att få ett.