skandinaviskt vardagsrum med utsikt mot sjö

Artiklar om nyckelfärdiga hus

Här samlar vi artiklar med information för dig som vill bygga nyckelfärdigt. Flera kommer snart!

Litet attefallshus i trä med skog i bakgrunden.
Bygga nyckelfärdigt – 10 grundläggande tips

Att bygga nyckelfärdigt med totalentreprenad är en trygg lösning, men det gäller att hitta rätt hustillverkare. Här tipsar vi om saker att tänka på när du ska skapa ditt framtida boende på ett bra och prisvärt sätt.

Ungt par bär in flyttkartonger i nybyggt hus.
Vad kostar ett nyckelfärdigt hus?

Priserna för nyckelfärdiga hus varierar stort – från omkring 13 000 upp till 25 000 kronor/m2. I den här artikeln sammanställer vi jämförspriser för olika hus och faktorer som påverkar slutkostnaden.

7 olika typer av nyckelfärdiga hus

Modulhus, kataloghus, elementhus – nyckelfärdiga hus kommer i ett antal olika modeller. Men vad är egentligen skillnaden? För dig som ska köpa ett nyckelfärdigt hus är det bra att ha koll på begreppen.

Totalentreprenad – så fungerar det

Har du bestämt dig för att bygga hus? Då är nästa steg att välja rätt entreprenadform. I denna artikel reder vi ut vad totalentreprenad innebär och vilka fördelar och nackdelar som finns med denna typ av entreprenad.

Utförandeentreprenad – så fungerar det

Ett av de första stegen när du ska bygga hus är att välja entreprenadform. I denna artikel reder vi ut vad utförandeentreprenad innebär, vilka fördelar och nackdelar som finns och hur det skiljer sig från totalentreprenad.

Generalentreprenad – så fungerar det

Generalentreprenad är en upphandlingsform som reglerar ansvaret mellan beställare och entreprenörer i byggprojekt. Denna artikel förklarar vad generalentreprenad innebär dess för- och nackdelar.

Delad entreprenad – så fungerar det

Delad entreprenad reglerar ansvaret mellan beställare och entreprenörer i byggprojekt. Denna artikel förklarar vad delad entreprenad innebär och viktiga saker att tänka på när du väljer att bygga med delad entreprenad.

Allt du behöver veta om bygglov – 10 vanliga frågor och svar

Om du vill bygga nytt på din tomt behöver du i de allra flesta fall bygglov. I den här artikeln svarar vi på några vanliga frågor om bygglov, när du behöver det och hur du går tillväga för att få ett.

Nyckelfärdigt eller arkitektritat hus: Vilket är rätt val för dig?

I den här artikeln utforskar vi för- och nackdelarna med att bygga ett nyckelfärdigt hus kontra ett arkitektritat byggt med lösvirke, så att du kan avgöra vilket som är det bästa valet för dig.

Nybyggd vit villa i villaområde
6 tips inför överlämningen av ditt nyckelfärdiga hus

Här hittar du en lista över 6 saker du bör vara extra uppmärksam på innan du flyttar in i ditt nyckelfärdiga hus. Det viktigaste är att inte låta sig bländas av det nya, fina huset, utan kontrollera alla rum noga.

Passivhus och lågenergihus – framtidens boende

Vill du bygga ett energismart hus? Lågenergihus kommer i flera varianter och valet beror på hur mycket du vill minska din energiförbrukning. I den här artikeln reder vi ut skillnaderna mellan de olika alternativen.

Ett nyckelfärdigt stenhus med en vacker trädgård i kvällsljus.
New England eller funkis? Hitta byggstilen för dig

Nyckelfärdiga hus kommer i många olika material och stilar – mer än bara klassiska trähus. Oavsett om du bygger en ny villa, en attefallare på tomten eller ditt nya fjällhus, får du många byggstilar att välja och vraka bland.

Ett nybyggt hus i trä med skog runtomkring.
Byggnadskreditiv – så fungerar lån för att bygga hus

För att kunna finansiera ett nyckelfärdigt hus är det vanligt att betala med byggnadskreditiv. Vi går igenom hur det fungerar, från att köpa tomt till färdigt drömboende.