Hitta den rätta villan

Jämför erbjudanden och skapa ditt drömboende.

Jämför tillverkare av villor

Många husleverantörer kan förverkliga din villadröm, men vem gör det bäst och mest prisvärt?

Att uppföra en egen villa är livets kanske största projekt och därför är det viktigt att noga jämföra hustillverkare innan du bestämmer dig. På Hus.nu kan du uppge dina behov och får då enkelt kontakt med de husföretag som erbjuder totalentreprenad och nyckelfärdiga lösningar.

När du fyller i formuläret väljer vi ut maximalt fem hustillverkare som vill hjälpa dig. På så sätt kommer du enkelt igång med husdrömmen. Jämför deras husmodeller, få erbjudanden och välj det bästa. Det är helt gratis att använda Hus.nu och du binder dig inte till något.

Fyll i formuläret nu

Tips inför att välja hustillverkare

Att bygga hus är en stor investering, inte bara ekonomiskt. Du ska skapa ett hem och en miljö som kommer att påverka hela familjens liv.

Låt det därför ta tid. Besök den aktuella tomten, undersök närområdet, titta i huskataloger, prata med människor som har byggt i området. Involvera alla i familjen, ta emot råd och tips, diskutera med hustillverkarna.

De rätta besluten kommer att växa fram stegvis, men för att undvika att låsa dig bör du kontakta flera olika hustillverkare som är intresserade av att bygga åt dig. När du tar reda på hur deras upplägg ser ut och skiljer sig från varandra lär du dig också mer om processen.

Genom att jämföra olika hustillverkare får du reda på vad som är rimliga kostnader och får ett bättre grepp om byggprocessen. Om du fyller i formuläret får du kontakt med upp till fem hustillverkare som är verksamma där du vill bygga och som har möjlighet att genomföra projektet. De vet att de konkurrerar med varandra och kommer därför att ge dig sina bästa erbjudanden.

Jämför erbjudanden på nyckelfärdiga villor

Att tänka på när du ska bygga villa

Det finns olika vägar att gå för att drömmen om en egen villa ska bli sann. Alla börjar med en tomt, och en sådan kan du komma över genom privata eller kommunala avstyckningar. De stora hustillverkarna brukar också kunna erbjuda tomter och på så sätt ge dig både tomt och hus i ett paket.

När det gäller själva husbygget brukar man skilja på olika typer av entreprenad. Den mest populära och enklaste formen är totalentreprenad. Då skriver man ett kontrakt med hustillverkaren som sedan löser allt: från markarbeten och inkoppling av el till målning och montering av köksluckor. Denna typ av entreprenad kallas också "nyckelfärdigt" eftersom du i princip kan få nyckeln till huset och börja bo direkt. Exakt vad som ingår i en totalentreprenad och ett nyckelfärdigt hus kan dock skilja sig mellan olika husföretag.

En liknande form av entreprenad är generalentreprenad. Det innebär att du skriver flera kontrakt - ett med hustillverkaren och ett med en fristående generalentreprenör som sedan leder själva bygget och skaffar underentreprenörer.

Du kan också själv ta huvudansvaret och vara den som skaffar in alla underentreprenörer och leder bygget, samtidigt som du använder dig av hustillverkarens moduler. Detta kallas för delad entreprenad.

Genom att diskutera med flera hustillverkare får du en bra bild av vad som ingår och vad som krävs för att skapa drömboendet.

Fyll i formuläret nu