Kundservice

Här hittar du svar på dina frågor om tjänsten Hus.nu.

Allmänt


Hur fungerar Hus.nu?

Hus.nu är en offerttjänst där du enkelt får kontakt med upp till fem hustillverkare som kan leverera passande hus till dig. Genom att jämföra erbjudanden från flera hustillverkare säkerställer du att du inte betalar för mycket. Företagen vet att de konkurrerar med andra och ger dig sina bästa erbjudanden. På detta sätt kan du också jämföra lösningar och få inspiration till de olika val som måste göras.

Det enda du behöver göra är att fylla i formuläret. Vi väljer då ut de tillverkare som är mest intresserade av att få dig som kund. De kontaktar dig och du kan sedan tacka ja till ett erbjudande, eller tacka nej till alla. Tjänsten har inga bindningar och är helt kostnadsfri.

De företag som har anslutit sig till Hus.nu betalar oss en summa för att få dina kontaktuppgifter. Varken vi eller hustillverkarna sparar dock dina kontaktuppgifter eller säljer dem vidare. Tjänsten följer alla de regler om integritetsskydd som finns.

Kostar det något att använda Hus.nu?

Vår tjänst är gratis och utan bindningar. Det enda det kostar dig är några minuter av din tid, och vinsten kan bli stor. Att bygga hus är livets kanske största investering, och genom att jämföra flera husbyggare säkerställer du att den blir så bra som möjligt.

Husföretagen betalar en fast summa för att få möjlighet att konkurrera om dig som potentiell kund. Det gör att vi kan hålla det enkelt och kostnadsfritt för dig att få bra erbjudanden.

Vilka står bakom Hus.nu?

Hus.nu står helt oberoende från branschens aktörer. Vi är varken knutna till något husföretag eller någon branschorganisation. Hus.nu är endast en marknadsplats där människor som vill bygga hus och hustillverkare kan mötas.

Tjänsten drivs av företaget Nettbureau som har liknande verksamhet i hela Skandinavien och delar av Europa. I Sverige driver vi bland annat bostadsnära tjänster som Värmepump.se, Solceller.nu, Larm.se och El.se. Med över 10 års erfarenhet och ett egetutvecklat datahanteringssystem kan du känna dig trygg med att använda Hus.nu.

Läs mer: Om Hus.nu

Vad behöver jag tänka på när jag ska bygga hus?

Att bygga hus är ett omfattande projekt, så det är viktigt att noga överväga vad man vill och ta reda på möjligheterna.

Genom att diskutera ditt bygge med flera olika hustillverkare kan du få mycket hjälp. Jämför deras infallsvinklar och bedömningar. Börja gärna med vår översiktsartikel för dig som ska bygga hus, och begär sedan in erbjudanden genom att fylla i formuläret.

Läs mer: Bygga hus? Tänk på det härDin förfrågan på Hus.nu


Varför får jag besked om att inga hustillverkare kan ge mig erbjudanden?

Ibland hittar vi inga tillverkare som kan matcha dina behov. Det beror på att tjänsten just då inte har täckning där du bor, för den hustyp du vill bygga eller till den budget du har angivit.

Observera att en övervägande andel hustillverkare vill att du redan har säkrat en tomt innan de sätter igång arbetet med att ge dig bra offerter. Var noga med att uppge att du har en tomt om så är fallet.

Vi utvecklar ständigt Hus.nu och nya husleverantörer ansluter sig regelbundet, så försök gärna igen efter några veckor om du inte får någon matchning på din förfrågan.

Varför är det bara en husbyggare som kontaktar mig? Då kan jag ju inte jämföra!

Normalt sett blir du kontaktad av flera hustillverkare (dock maximalt 5 stycken). Ibland blir det inte så, vilket beror på flera samverkande faktorer. Vissa hustillverkare vill bara offerera över en viss budget. Andra endast till dem som har en egen tomt. Det flesta tar även endast begränsade områden geografiskt.

Vi utvecklar dock tjänsten kontinuerligt och allt fler företag ansluter sig, så försök gärna igen efter några veckor. Då kan flera hustillverkare ha tillkommit som kan ge dig bra erbjudanden baserat på dina behov.

Jag har skickat in en förfrågan och fått besked om att hustillverkare ska kontakta mig, men jag har inte hört något från någon. Vad ska jag göra?

Normalt tar det 1–2 dagar innan du hör något. Om du inte har blivit kontaktad av någon installatör efter 3 arbetsdagar, kan du e-posta oss på Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den., så undersöker vi vad som har hänt.

Jag vill inte bli uppringd. Kan jag få skriftliga erbjudanden?

Om du bara är intresserad av skriftliga erbjudanden, kan du skicka e-post till oss på Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. och berätta detta, så informerar vi hustillverkarna. Då får du endast erbjudanden via e-post eller sms.

Jag ångrar att jag skickade in en förfrågan. Vad ska jag göra?

Om du har skickat in en förfrågan, men av något skäl ångrar dig, kan vi givetvis hjälpa till. Skicka e-post till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den., så stryker vi din förfrågan. Du kommer då inte att bli kontaktad av någon. Både vi och installatörerna kommer att radera dina kontaktuppgifter.

Jag vill inte ha kontakt med en eller flera av de installatörer som ni uppgivit ska kontakta mig. Kan ni stryka den/dem?

Även om du redan har eller har haft kontakt med något av företagen, är det stor chans att du får ett bättre erbjudande när de vet att du jämför flera hustillverkare.

Om du trots allt inte vill bli kontaktad av specifika företag kan du skicka e-post till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. och berätta det, så stryker vi förfrågan till dem.

Måste jag använda ett företag som kontaktat mig om jag har använt tjänsten?

Nej, du är aldrig bunden till någonting när du använder Hus.nu.

De erbjudanden du får kommer från seriösa svenska aktörer och det är ofta tillräckligt för att hitta rätt, men det står dig fritt att även kontrollera med andra företag. Du tjänar på att jämföra ordentligt innan beslut.

Hjälper ni mig att välja hustillverkare?

Nej, vi är en oberoende marknadsplats för husbyggen. Vi kan inte lägga oss i processen mellan dig och företagen.

Däremot är Hus.nu en bra hjälp på vägen. Du får på ett enkelt sätt kontakt med företag som är genuint intresserade av att hjälpa dig bygga hus. Jämför dem och gör ditt val.

Läs mer: Guide: Vägen till ett eget hus

Hur väljer jag hustillverkare?

Inget husföretag tycker det är konstigt att du jämför flera och väljer en av dem. Det är helt normalt. Om en hustillverkare förstår att du inte jämför riskerar du att få betala för mycket.

Ta emot erbjudanden/offerter och gör ditt val. Ett av de bästa sätten att kontrollera ett företag är att fråga hur många hus de har uppfört tidigare och begära referenser. Att sedan ringa tidigare kunder brukar bara kännas positivt för dessa. De får då berätta om hur bygget gick.

Läs mer: Checklista: Tio tips för dig som ska bygga husIntegritetsfrågor


Kan jag få erbjudanden utan att fylla i formuläret?

Att fylla i formuläret är tyvärr den enda möjligheten för att vi ska kunna matcha ihop dig och intresserade installatörer. Vi är dock mycket noga med integritetsskyddet och din förfrågan raderas efter att husföretagen tagit kontakt. Läs mer i vår dataskyddspolicy.

Varför måste jag dela med mig av personuppgifter?

Det är för att du ska kunna få personliga erbjudanden. Det är så många faktorer som påverkar en ett husbygge, så det går inte att få erbjudanden baserat på till exempel endast adressen. Därför behöver hustillverkarna dina kontaktuppgifter. Den övriga information vi ber om i formuläret behöver vi för att kunna välja ut intresserade tillverkare. Dessutom gör det processen mellan dig och företagen enklare och snabbare. Läs gärna mer i våra användarvillkor.

Hur hanterar ni integritetsfrågor, GDPR och radering av data?

Du som använder Hus.nu kan vara trygg med att informationen du fyller i inte används till något annat än att ge dig erbjudanden på hus inom 30 dagar. Informationen om dig kommer sedan att raderas både hos oss och hos husföretagen.

Vi följer reglerna om datalagring i GDPR. Om du önskar att all information om dig raderas omedelbart, kan du skicka e-post till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den., så ser vi till att så sker.

Kommer ni att skicka reklam till min e-post? Lägger ni till mig på en mailinglista?

Vi har inga e-postlistor och skickar inte ut någon form av marknadsföring via e-post. Givetvis delar vi heller inte din e-postadress med någon annan.

Det enda e-postmeddelande du kommer att få ifrån oss är det som bekräftar att du har skickat in formuläret. Du kommer inte att höra ifrån oss mer.

Om du använder Gmail kan det hända att du ser annonser i din inbox. Det kan se ut som att vi skickar något till dig, men det är helt enkelt en annonsplacering som Google använder sig av. Hus.nu betalar ibland för annonser och då kan det hända att vi dyker upp där. Det är tyvärr inte möjligt att förhindra detta.

För att undgå att exponeras för annonser i din inbox kan du säkerställa att du har delat upp den enligt Googles standardinställningar (Primär, Social, Kampanj). Då slipper du störas av annonser i din primära inbox. Läs hur du gör.Övrigt


Här ovan finns inget svar på min fråga. Vad gör jag?

E-posta oss på Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den., så återkommer vi med svar.